Glädjeyrans Kennel

Kennelnamnet kommer från min första Flatcoated Retriever tik, SJCH SLCH Hinnareds Yra och den glädje som förknippas med rasen. Kenneln är vilande och i familjen finns i dagsläget ingen Flatcoated Retriever.  Istället hänvisar jag intresserade av rasen till Flatcoated Retrieverklubben.  

Lite Historia

Jag har alltid haft ett stort intresse för djur. Vid 16 års ålder fick jag min första egna hund. En Golden Retriever med namnet Fritte. Han blev SLCH och S(elit) LCH och vi tävlade i elitklass sök och rapport.  Jag började mitt hundengagemang i Svenska Brukshundklubben i början av 1980-talet och utbildade mig till hundinstruktör, lärare i hundtjänst och tävlingsledare.


Som instruktör har jag hållit i kurser för många hundar med varierande utbildningsnivå. Samt varit lärare på yrkesutbildningar för hund. Under en period var jag mycket aktiv i att tävla med hund. Jag tävlade då på elitnivå i lydnad, spår, rapport, sök och haft en certifierad räddningshund. Jag har deltagit i räddnings SM och flera lydnads SM under 1980-1990 talet.

Jag har varit föreningsaktiv och hade då uppdrag som avkommebeskrivare och arbetade i avelsrådet för Flatcoated Retrieverklubben.  Under åren har jag förkovrat mig i klickerträning och gått vårdhundskolans utbildning, vårdhundsinstruktörsubildning och Svenska pedagoghundsinstitutets mentorsutbildning. Min första Flatcoated Retriever kom från Hinnareds kennel och han hette SJCH SLCH Tjh Hinnareds Mutter. Alla kennels hundar härstammade från honom då han användes till flera trevliga tikar.


På retrieverprov har jag haft flera duktiga apportörer. Hinnareds Mutter, Hinnareds Yra och Flaps Vilja Visa (dotter till Mutter) utförde alla fina prestationer i elitklass och på Flatmästerskap med klassvinster och fina pallplaceringar.  Den mest lysande utställningsstjärnan bland de Flatcoats jag haft är SUCH Flaps Vilja Visa som vann flera utställningar och shower i hård konkurrens. 

Sex Flatcoated retrieverkullar har fötts under Glädjeyrans kennelnamn.

Det är Asterix kullen, Snackskullen, Glasskullen, Efterrättskullen, Kvinnokullen och H.C. Anderzen kullen.

Flera har varit framgångsrika och det finns idag ättlingar till dessa avkommor kvar, i Sverige och andra delar av Europa.  Även om jag inte är aktiv uppfödare idag, är jag tacksam över alla fina valpköpare jag fått möjlighet att lära känna genom dessa avkommor.